Torrent va acollir la I Setmana de la Llengua

Un gran nombre de persones han participat en totes les activitats preparades per a gaudir del valencià

IMG_9832b

 

L’Àrea d’Educació i Dinamització Lingüística de l’Ajuntament de Torrent, mitjançant l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià i en col·laboració amb altres associacions de Torrent van celebrar la setmana passada la primera edició de la Setmana de la Llengua. Uns dies plens d'activitats, per a potenciar i promoure l’ús del valencià i acostar la nostra llengua a tots els torrentins i torrentines, activitats i actes que han estat molt ben acollits tant pels adults com pels menuts.

 

Per a finalitzar esta gran setmana plena d'esdeveniments, divendres a la vesprada els xiquets i xiquetes de Torrent van poder gaudir de monòlegs en valencià. Els contacontes Llorenç Giménez i Carles Cano els feren passar una vesprada ben divertida contant-los històries. També es van divertir els majors que al final de l’actuació van poder escoltar una bon repertori d'acudits. A continuació, tingué lloc l'actuació del cantautor valencià Òscar Briz, qui va amenitzar les últimes hores d'esta setmana amb música i cançons en valencià.

 

Patricia Sáez, Regidora de l’area d’ Educació i Dinamització Lingüística, ha manifestat la seua la seua alegria per l'acolliment que la Setmana de la LLengua ha tingut. “Són moltes les persones que han participat, com per exemple en la lectura pública, on es van inscriure per a llegir 136 persones. Esperem que esta Setmana de la Llengua siga la primera de moltes”.

 

Des del dilluns 18 d’abril, els dies han estat carregats d’activitats, com per exemple el bicillibres o repartiment amb bicicleta de llibres en valencià pels carrers de Torrent o la projecció de la pel·lícula en valencià: Segon origen.  A més es va poder gaudir de la Fira del Llibre i de la Música en Valencià,  amb parades i estands de les llibreries de Torrent i editorials valencianes, on es podia comprar llibres i tota classe de publicacions i CD de grups i músics en valencià.

 

A més, coincidint amb la setmana que es celebra el Dia del Llibre, es va organitzar l'activitat “Llig amb nosaltres en valencià”. En compte de llegir, com es feia tots els anys el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, enguany es va llegir el llibre L’estranya dona mexicana, d’Enric Lluch, guanyador de l’última edició del Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent. L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de Torrent ha volgut donar difusió a escriptors valencians actuals i promoure les novel·les actuals en valencià alhora que amb esta tria promovia també els Premis Literaris Ciutat de Torrent, que es presentaren dimarts 19 d’abril amb la presència dels autors guanyadors, en un altre acte d’esta Setmana de la Llengua que ha tingut com a objectiu promoure l’ús del valencià en tots els àmbits. 

image002

 

Denunciar contenido

¿Tienes algo que decir? Este es tu momento.

Si quieres recibir notificaciones de todos los nuevos comentarios, debes acceder a Beevoz con tu usuario. Para ello debes estar registrado.
He leído y acepto el Aviso Legal, la Política de Confidencialidad, y la Política de Cookies de Universia