• Inicio
  • Cultura
  • La Casa de la Cultura presenta demà els llibres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent 2015

La Casa de la Cultura presenta demà els llibres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent 2015

La lectura pública de L’estranya dona mexicana d’Enric Lluch tindrà lloc el dijous dia 21, a les 17.00h de la vesprada en plaça de les Corts Valencianes

PremisCiutat

 

Dins dels actes programats per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià en la Setmana de la Llengua es troba la presentació dels llibres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent 2015. L’acte, que es celebrarà demà a les 20.00h a la Casa de la Cultura comptarà amb la presència dels autors premiats. La Delegació de Dinamització Lingüística i Educació de l’Ajuntament de Torrent, encapçalada per la regidora Patricia Sáez, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori, pretén amb esta iniciativa promoure els escriptors valencians i fomentar la lectura en valencià entre els més jóvens.

Les obres guanyadores que es presentaran demà són:

 

Finalista Narrativa Juvenil: París Blonde de Vicent Enric Belda Belda. Sinopsi: Conta dos històries de forma paral·lela, per una banda, les vivències del jove immigrant romanés Alexandru, estudiant de 1r de Batxillerat en Exea i les relacions amb el seu amic Marc i la seua nóvia. Per altra banda, conta la història de dos soldats romans, Marcus i Ovídius, els quals combaten a la Dàcia en les files de la Legió XII Gemina. De manera intel·ligent, l’autor fa coincidir les dos històries cap al final de la narració.

 

Guanyador Narrativa Juvenil: L’estranya dona mexicana d’Enric Lluch i Girbés. Sinopsi: El periodista d’investigació valencià, Miquel Molins, rep, a través de l’advocada Maria Torner, l’encàrrec d’aclarir les circumstàncies en què van morir l’any 1947 el pare, el germà i l’oncle d’una senyora mexicana, Amàlia Torres, la qual ha vingut per este motiu a València.

 

Poesia: Geografia de les veus de Rafael Casanova i Estruch. Sinopsi: Recorrent a la pluja, la mirada, la terra, el silenci, la llum, la paraula, el pas del temps, la percepció del cos, del moment o la fusió amb l’entorn, l’autor aconseguix un poemari intimista molt ben fet que domina el ritme i les pauses.

 

Teatre Juvenil: Els medis de Francesc Romeu Sánchez. Sinopsi: Enmig de les protestes juvenils que es van produir en el IES Lluís Vives de València en 2012, planteja el conflicte generacional entre un pare intolerant i el protagonista, un adolescent

 

A més de la presentació dels llibres, la lectura pública que es fa amb motiu del Dia del Llibre, tindrà lloc el dijous dia 21, a les 17.00h de la vesprada. Enguany s’ha escollit la plaça de les Corts Valencianes com a escenari de lectura de la novel·la L’estranya dona mexicana d’Enric Lluch. Esta lectura comptarà amb la presència de l’autor que serà l’encarregat d’encetar-la i, a més, els participants rebran un exemplar de l’obra. Per a participar-hi, cal posar-se en contacte amb usvalencia@torrent.es.

Denunciar contenido

¿Tienes algo que decir? Este es tu momento.

Si quieres recibir notificaciones de todos los nuevos comentarios, debes acceder a Beevoz con tu usuario. Para ello debes estar registrado.
He leído y acepto el Aviso Legal, la Política de Confidencialidad, y la Política de Cookies de Universia